Alkavat koulutukset
21.3.2018

Valmistautuminen insinöörikoulutuksen valintakokeeseen matematiikan, fysiikan ja kemian sisältöjä kertaamalla.

 

Kurssin sisältö:
Matematiikka: peruslaskutoimitukset, lausekkeiden sieventäminen ja yhtälön ratkaiseminen, geometriaa
Fysiikka: liikeyhtälöt, perusmekaniikkaa, sähköoppi ja lämpöoppi
Kemia: ainemäärä, reaktioyhtälö, konsentraatio

Kevään 2018 valintakokeessa ei käytetä laskinta - tämä huomioidaan harjoitteluvaiheessa.

21.3.2018

Oikealla toiminnalla voit yksinkertaisin keinoin pelastaa ihmisen hengen tapaturman tai sairauskohtauksen sattuessa. Ylläpidä siis ensiaputaitojasi. SPR koulutusohjelman mukainen ensiapukoulutus on voimassa kolme vuotta.

Työnantajan velvollisuus on työturvallisuuslain (738/2002 46§) mukaan ylläpitää henkilöstönsä ensiaputaitoja. Ensiaputaitoisten määrä työpaikalla määräytyy työpaikan riskialttiuden ja työntekijöiden lukumäärän mukaan.

Tavoite

Ensiavun peruskurssi antaa perustiedot ja -taidot auttaa hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa. Kurssin suorittaneet saavat SPR:n EAI-kortin.

Sisältö

Tapaturmat ja niiden yleisyys
Toiminta tapahtumapaikalla
Potilaan tutkiminen
Elvytystapahtuma
Sairauskohtaukset
Verenvuodot ja sokki
Haavat ja ruhjeet
Pään ja kasvojen vammat
Raajojen murtumat ja nivelvammat
Myrkytykset
Palovammat


23.3.2018
Opintojakso järjestetään kahtena viikonloppuna pe-ilta ja lauantai 23.-24.3. ja 13.-14.4.2018. Opettajina varhaiskasvatustieteen professori Maarit Alasuutari Jyväskylän yliopistosta ja sosiologian professori Pertti Alasuutari Tampereen yliopistosta.
29.3.2018

Johtamis- ja toimintakulttuurin kehittäminen -hankkeella koulutetaan osallistujille kykyä muutosjohtamiseen ja koulujen täydentävän rahoituksen hyödyntämismahdollisuuksia. Koulutusosioissa lisätään tietoa ja soveltavien tehtävien avulla tämä osaaminen otetaan käyttöön kouluilla jo hankkeen aikana. Koulutukset järjestetään monimuoto-opetuksena vuoden 2018 aikana.

Talouden johtaminen ja osallistava esimiestyö lähikoulutuspäivät Kajaanissa 3.4. ja 5.6., digityöskentelyä Google-ympäristössä, päätöstapaaminen verkossa. Kouluttajana Ville Ahonen,TOP Ahonen, STORY, rehtori, sivistysjohtaja, Keitele. Ilmoittaudu viimeistään ma 19.3.2018.

Toimintakulttuurin kehittäminen ja muutoksen johtaminen lähikoulutuspäivä Kajaanissa 17.4., digityöskentelyä ja päätöstapaaminen verkossa. Kouluttajana Kirsi Parviainen, Tamora, asiakaskokemusjohtaja, DI, asiakkuuksien, prosessien ja johtamisen asiantuntija. Ilmoittaudu viimeistään ma 26.3.2018.

Koulun kehittäminen hanketoiminnalla lähikoulutuspäivä Kajaanissa 8.9., digityöskentelyä Google-ympäristössä, päätöstapaaminen verkossa. Kouluttajana Ville Ahonen,TOP Ahonen, STORY, rehtori, sivistysjohtaja, Keitele. Ilmoittaudu viimeistään ma 27.8.2018.

Kokeilukulttuurin edistäminen lähikoulutuspäivä Kajaanissa 16.10., digityöskentelyä ja päätöstapaaminen verkossa. Kouluttajana Jaana Utti, Tamora, Toimitusjohtaja, DI, MBA, johtamisen, asiakkuuksien ja innovaatioiden asiantuntija. Ilmoittaudu viimeistään ti 25.9.2018.

Rehtorin kohtaamat juridisesti haastavat tilanteet, kolme lähikoulutuspäivää Kajaanissa marras-joulukuussa, tarkemmat tiedot elokuussa. Kouluttajana Esko Lukkarinen, Lounais-Suomen aluehallintovirasto. 


Ajankohtaista
"Olemme olleet tyytyväisiä AIKOPAn tarjoamiin koulutuksiin ja osaamiskartoituksiin. Koulutukset ovat olleet asiantuntevia ja ajankohtaisia. Yhteistyö on ollut helppoa ja sujuvaa."
Kajaanin mamselli
"Olemme tyytyväisiä koulutuksen monipuolisuuteen, joustavuuteen ja ennen kaikkea siihen, miten hyvin AIKOPA osaa huomioida organisaation tarpeet koulutuksen suunnittelussa. Voimme lämpimästi suositella AIKOPAn palveluja erilaisiin valmennuksiin"
Mikko Soininen, toimitusjohtaja
RTG Sales Oy
Tietoa AIKOPAsta

Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA järjestää koulutusta ja kehittää asiakkaiden osaamista yhteistyössä heidän kanssaan. Toimintaamme ohjaavat Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskus. 

 

Jos haluat tutustua tarkemmin taustaorganisaatioihimme, klikkaa oheisia linkkejä:

Oulun yliopisto: www.oulu.fi

Kajaanin ammattikorkeakoulu: www.kamk.fi

Kajaanin yliopistokeskus: http://www.oulu.fi/kajaaninyliopistokeskus/

Yhteydenottopyyntö

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa tarkemmin yrityksesi tai organisaatiosi kehitystarpeista ja AIKOPAn palveluista? Kerro, mistä olet kiinnostunut ja otamme sinuun yhteyttä.

Yhteydenoton aihe Sähköpostiosoite Puhelinnumero
Tutustu tarkemmin avoimiin korkeakouluopintoihin
Sosiaalinen media