Avoin ammattikorkeakoulu

Avoin AMK -opiskelu on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa sopii Sinulle, jos

• haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamistasi
• suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin tai
• haluat kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa
• etsit omaa alaasi
• olet vailla opiskelupaikkaa tai
• opiskelet harrastusluontoisesti.

 

Ajankohtaista avoimessa AMK:ssa

Summer Studies in Game Delevompent
• Ilmoittaudu nyt verkko-koulutuksiin!
• Uudet YAMK-koulutukset
• Avoin tulevaisuus? Tutustu uunituoreeseen avointen korkeakoulujen esittelyvideoon!
• Avoimen väylän haut syksyllä 

 

Opiskele nonstop!

Nonstop-opintoja voit tehdä ympäri vuoden verkossa. Nappaa omasi!

Tutustu koko verkkotarjontaan

Avoimen ammattikorkeakoulun koulutustarjonta


Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella ammattikorkeakoulututkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Voit opiskella esimerkiksi Sinua kiinnostavan opintojakson, suorittaa täydennyskoulutuksen tai räätälöidyn koulutuksen erillistarjonnasta tai aloittaa tutkintoon johtavan koulutuksen opinnot avoimen AMK:n polkuopiskelijana.

Avoin AMK -opiskelu on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot toteutetaan monimuoto-opetuksena, opetusta voi olla päivisin, iltaisin, viikonloppuisin, verkko-opintoina jne, joten ne soveltuvat hyvin esim. yrittäjille ja yritysten henkilöstölle, julkishallinnon alalla toimiville, opiskelijoille ja kaikille itsensä kehittämisestä ja oman osaamistasonsa lisäämisestä kiinnostuneille.

Tutustu tutkintokoululutusten opetussuunnitelmiin, joista löytyvät opintojaksojen tarkemmat kuvaukset. Integroitujen opintojen aikataulut voit kysyä avoimen amk:n toimistosta. Erillistarjonnan ja verkko-opetustarjonnan löydät koulutustarjottimeltamme.

Avoimen AMK:n opinnot järjestetään tutkinto-opetuksen ryhmien mukana vapailla opiskelijapaikoilla, verkko-opintoina tai erillistarjonnassa omina ryhminään. Opinnoista voit itse valita ne aihealueet, jotka parhaiten palvelevat tavoitteitasi. Huomioi, että joissakin opintojaksoissa voi olla edeltävyysehtoja, eli osallistujalla täytyy olla suoritettuna jokin aikaisempi opintojakso.

Avoin AMK -opetus tarjoaa Sinulle käytännönläheisen ja joustavan polun opiskella myös kohti tutkintoa. Voit edetä opinnoissasi omaa tahtia esim. työn ohessa. Avoimen AMK:n kautta Sinulla on mahdollisuus tutustua amk-opintoihin tai tiettyyn alaan ennen tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista. Opinnot valmentavat myös valintakokeisiin.

Koko tutkintoa ei avoimessa AMK:ssa voi suorittaa. Opintoja voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi.

Opintojaksojen hinnat riippuvat niiden laajuudesta: 1 opintopiste maksaa osallistujalle 15 €. Käytössämme on myös vuosimaksu 250 € maksukatto, jonka maksamalla voit suorittaa enintään 60 opintopistettä kalenterivuoden aikana. Kurssimaksuista ei myönnetä erillisiä alennuksia.

Avoimen AMK:n opintojaksot ovat AMK-tutkintojen ja ylempien AMK-tutkintojen opetussuunnitelmien mukaisia, ja niiden suorittamisesta saat todistuksen.

Opintojaksoille ilmoittaudutaan koulutuskalenterin kautta tai sähköpostilla osoitteeseen: avoinamk(at)aikopa.fi tai puhelimitse numeroihin 044 710 1124 tai 044 715 7097. Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Opiskelijat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi perua viikkoa ennen koulutuksen alkamista ilman kustannuksia. Myöhemmin tapahtuneista perumisista perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan, ellei peruuntuminen ole aiheutunut sairastumisesta ja siitä ei ole esittää lääkärintodistusta.

Avoimen AMK:n yhteystiedot

Kajaanin ammattikorkeakoulu, Avoin AMK
Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA
Käyntiosoite: Tieto 3, Ketunpolku 3, 87100 Kajaani
Postiosoite: PL 52, 87101 Kajaani
avoinamk(at)aikopa.fi

 

AMK-lehti // Journal of Finnish Universities of Applied Sciences

Kampuskartta

Monika Kokkonen

Suunnittelija

Avoimen AMK:n koordinaattori

044 715 7097

Tiina Silvennoinen

Koulutussihteeri

044 710 1124

Anu Piirainen

Suunnittelija

Sosiaali- ja terveysala
Matkailuala
Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus

044 710 1395

Hannu Tikkanen

Suunnittelija

Liiketalouden ala
Konetekniikan koulutus
Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

044 710 1631