Avoin ammattikorkeakoulu

Avoin AMK -opiskelu on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa sopii Sinulle, jos

• haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista
• suunnittelet hakeutuvasi ammattikorkeakouluopintoihin tai ylempiin ammattikorkeakouluopintoihin
• haluat kehittää yleissivistystäsi sinua kiinnostavissa asioissa
• etsit omaa alaasi
• olet vailla opiskelupaikkaa
• opiskelet harrastusluontoisesti.

 

Ajankohtaista avoimessa AMK:ssa

Tutustu koulutustarjontaamme täällä.

Nonstop-opintoja voit tehdä ympäri vuoden kokonaan verkossa. Nappaa omasi! Tutustu koko tarjontaan: verkko-opinnot!

Välitä välivuosi avoimessa! Tutustu avointen korkeakoulujen esittelyvideoon!  

 


Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa

Mitä voi opiskella avoimessa?

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella ammattikorkeakoulututkintoihin kuuluvia opintojaksoja. Opinnot hyväksytään osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi. Voit opiskella esimerkiksi Sinua kiinnostavan opintojakson, suorittaa täydennyskoulutuksen tai räätälöidyn koulutuksen erillistarjonnasta tai aloittaa tutkintoon johtavan koulutuksen opinnot avoimen AMK:n polkuopiskelijana.

Kenelle avoimet opinnot sopivat?

Avoin AMK -opiskelu on avointa kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot toteutetaan joko monimuoto-opetuksena, tai opetusta voi olla päivisin, iltaisin, viikonloppuisin, sekä verkko-opintoina, joten ne soveltuvat hyvin esim. yrittäjille ja yritysten henkilöstölle, julkishallinnon alalla toimiville, opiskelijoille ja kaikille itsensä kehittämisestä ja oman osaamistasonsa lisäämisestä kiinnostuneille.

Tutustu tutkintokoululutusten opetussuunnitelmiin, joista löytyvät opintojaksojen tarkemmat kuvaukset. Tutkinto-opetukseen integroitujen opintojen aikataulut voit kysyä avoimen AMK:n toimistosta. Erillistarjonnan ja verkko-opetustarjonnan löydät koulutustarjottimeltamme.

Miten ja missä opiskellaan?

Avoimen AMK:n opinnot järjestetään tutkinto-opetuksen ryhmien mukana vapailla opiskelijapaikoilla, verkko-opintoina tai erillistarjonnassa omina ryhminään. Opinnoista voit itse valita ne aihealueet, jotka parhaiten palvelevat tavoitteitasi. Huomioi, että joissakin opintojaksoissa voi olla edeltävyysehtoja, eli osallistujalla täytyy olla suoritettuna jokin aikaisempi opintojakso.

Avoin AMK -opetus tarjoaa Sinulle käytännönläheisen ja joustavan polun opiskella myös kohti tutkintoa, esimerkiksi polkuopiskelijana, jolloin opiskelet muiden tutkinto-opiskelijoiden mukana koko vuoden ajan. Halutessasi voit edetä opinnoissasi omaa tahtia esim. työn ohessa, suorittaen yksittäisiä opintojaksoja tai isompia kokonaisuuksia. Avoimen AMK:n kautta Sinulla on myös mahdollisuus tutustua amk-opintoihin tai tiettyyn alaan ennen tutkinto-opiskelijaksi hakeutumista. Opinnot valmentavat myös mahdollisiin valintakokeisiin.

Koko tutkintoa ei avoimessa AMK:ssa voi suorittaa. Opintoja voidaan hyväksyä osaksi tutkintoa, jos myöhemmin haet ja tulet valituksi Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi.

Avoimen AMK:n opintojaksot ovat AMK-tutkintojen ja ylempien AMK-tutkintojen opetussuunnitelmien mukaisia, ja niiden suorittamisesta saat todistuksen.

Paljonko opiskelu maksaa?

Opintojaksojen hinnat riippuvat niiden laajuudesta: 1 opintopiste maksaa osallistujalle 15 €. Käytössämme on myös vuosimaksu 250 € maksukatto, jonka maksamalla voit suorittaa enintään 60 opintopistettä kalenterivuoden aikana. Kurssimaksuista ei myönnetä erillisiä alennuksia.

Avoimen AMK:n opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea. Mahdollinen oikeus työttömyysetuudella opiskeluun opiskelijan tulee selvittää itse lähimmästä TE-toimistosta, ammattiliitosta tai KELA:lta. Sinun kannattaa myös selvittää mahdollisuutesi saada Koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Lisätietoja siitä löydät täältä: www.koulutusrahasto.fi

Miten ilmoittaudutaan?

Opintojaksoille ilmoittaudutaan koulutuskalenterin kautta tai sähköpostilla osoitteeseen: avoinamk(at)aikopa.fi tai puhelimitse numeroihin 044 710 1124 tai 044 710 1518. Verkko-opintoihin voi ilmoittautua jatkuvasti, monimuoto- ja lähiopetusmuotoisiin kursseihin ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Opiskelijat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi perua viikkoa ennen koulutuksen alkamista ilman kustannuksia. Myöhemmin tapahtuneista perumisista perimme kurssimaksun 50%-a, ellei peruuntuminen ole aiheutunut sairastumisesta ja siitä ei ole esittää lääkärintodistusta.

Avoimen AMK:n yhteystiedot

Kajaanin ammattikorkeakoulu, Avoin AMK
Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA
Käyntiosoite: Tieto 1, Ketunpolku 1, 87100 Kajaani
Postiosoite: PL 52, 87101 Kajaani
avoinamk(at)aikopa.fi

 

Kampuskartta

Jaana Tolonen

Suunnittelija

Avoimen AMK:n koordinaattori

044 715 7077

Anu Piirainen

Suunnittelija

Sosiaali- ja terveysala
Matkailuala
Liikunnan ja vapaa-ajan koulutus

044 710 1395

Hannu Tikkanen

Suunnittelija

Liiketalouden ala
Konetekniikan koulutus
Tieto- ja viestintätekniikan koulutus
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

044 710 1631